Rețeta asta de carrot cake e maxim de furată de la Jamie Oliver, dar NU îmi pasă pentru că e prea genială. Dacă nu ai făcut până acum un carrot cake asta e șansa ta.
Ingrediente:
Blat:
125g zahăr brun
125 ml ulei de floarea soarelui
2 ouă
225g făină
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
o portocală
200g morcovi
75g nucă
Cremă:
300g philadelphia
130g zahăr pudră
Zahărul, uleiul și ouăle se mixează bine rău de tot. Adaugi făina și amesteci ușor cu o spatulă.
Acum vin toate nebuniile. Scorțișoară, nucșoară, coajă de la portocală, puțină zeamă de portocală, bicarbonatul și praful de copt. Amesteci bine și adaugi morcovii dați pe răzătoare/la robot și o parte din nuca zdrobită .
Într-un cuptor preîncălzit la 180 o bagi și o lași 30-40 de minute. Verifici cu o scobitoare.
Crema e și mai simplă. Doar amesteci bine philadelphia și zahărul și cam aia e.
Foarte important e să lași blatul să se răcească bine înainte să îi pui crema. Altfel iese o mocirleală.
Nucile zdrobite rămase aruncă-le pe deasupra. So fancy.