Carrot cake

Rețeta asta de carrot cake e maxim de furată de la Jamie Oliver, dar NU îmi pasă pentru că e prea genială. Dacă nu ai făcut până acum un carrot cake asta e șansa ta. 

Ingrediente: 

Blat:

125g zahăr brun

125 ml ulei de floarea soarelui

2 ouă

225g făină

1 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță nucșoară

1/2 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat

o portocală

200g morcovi

75g nucă

Cremă:

300g philadelphia

130g zahăr pudră

Zahărul, uleiul și ouăle se mixează bine rău de tot. Adaugi făina și amesteci  ușor cu o spatulă. 

Acum vin toate nebuniile. Scorțișoară, nucșoară, coajă de la portocală, puțină zeamă de portocală, bicarbonatul și praful de copt. Amesteci bine și adaugi morcovii dați pe răzătoare/la robot și o parte din nuca zdrobită . 

Într-un cuptor preîncălzit la 180 o bagi și o lași 30-40 de minute. Verifici cu o scobitoare. 

Crema e și mai simplă. Doar amesteci bine philadelphia și zahărul și cam aia e. 

Foarte important e să lași blatul să se răcească bine înainte să îi pui crema. Altfel iese o mocirleală. 

Nucile zdrobite rămase aruncă-le pe deasupra. So fancy. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *