NO BAKE CHEESECAKE

Cheesecake, cheesecake, cheesecake. De 3 luni am pofta de cheesecake. Am plecat de la o rețetă care se face la cuptor, dar am ales să fac un no bake cheesecake. De ce? Pentru ca e ușor de făcut și eu m-am apucat de el la zece noaptea. Am zis și că vreau să prindă noaptea în frigider ca să mă pot bucura de el de dimineață. Zis și făcut. 

Ingrediente: 

Blat:

200g biscuiți digestivi/graham

50g zahăr (brun)

75g unt topit 

Cremă:

600g cremă de brânză (Philadelphia)

150g smântână 

100g zahăr pudră

1 linguriță esenta de vanilie 

2 lingurițe suc de lămăie 

Eu am băgat la robot biscuiții până s-au făcut praf. Am pus și zaharul și untul, și am amestecat bine. L-am întins egal pe tavă (diametru de 25) și l-am presat ușor. Poți să îi faci margini ridicate, poți să nu. Gata blatul. 

Pentru cremă e bine ca ingredientele să fie la temperatura camerei. Așa iese crema fină.

Deci, freci bine crema de brânza cu zahărul. Apoi adaugi smântâna, esența și sucul de lămâie. Să nu zic că merge și suc de lime. Cam asta e și cu crema. O torni peste blat și la frigider cu ea. 

Eu am ras niște coajă de lămâie, dar merge și de portocală, lime sau alte chestii. Data viitoare pun un strat de lemon curd pe deasupra. Yummy.

Cheesecake-ăreală plăcută. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *