CHIFLE CU SEMINȚE

Pâinici, chifle, chifluțe. Nici nu contează cum se numesc. Contează că sunt foarte bune și simple de făcut. Cu ingredientele din rețetă mi-au ieșit 6 pâinici mici. 

Ingrediente:

250g făină (merge cu făina integrală maxim) 

150ml apă aprox. (temperatura camerei)

10g drojdie 

1 morcov mediu dat pe răzătoare 

1/2 linguriță sare 

semințe gen de in, susan, dovleac, floarea soarelui (eu am pus 30g că atâta am avut ☹️ ) 

Pașii rețetei sunt cum urmează:

Dizolvi drojdia în apă și torni peste restul ingredientelor. Textura aluatului e una moale și lipicioasă hihi. 

Amesteci până e omogen și apoi îl lași să se tihnescă acoperit măcar 30 min. 

Te stropești cu puțin ulei pe mâini și te apuci să o mai frămânți puțin când au trecut alea 30 min. Acum formezi 6 chifluțe sau câte vrei în funcție de mărimea dorită. Le pui în tavă și le lasi alte 30 min. înainte să le bagi la cuptor.

Preîncălzești cuptorul la 250 de grade.

La cuptor stau vreo 15 minute.

Noi le-am făcut de cu seara ca să avem următoarea dimineață. Mă rog.. 3 s-au mâncat cum au fost scoase din cuptor. 3 s-au mâncat așa:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *