CLĂTITE

Nu există desert mai al copilăriei decât clătitele. Toată lumea mănâncă clătite. Am făcut clătite cu zahăr tos, cu apă minerală, cu lapte, cu ulei, cu unt etc. De ceva vreme fac clătite după ochi, dar mereu folosesc aceleași ingrediente. Cantitățile poate diferă puțin.  M-am hotărât să măsor o data ca să împart și cu voi rețeta mea de clătite extraordinare. 

Ingrediente:

2 ouă

1 pliculeț de zahăr vanilinat 

350ml lapte 

200g făină

20g unt topit 

Cu un tel sau la mixer am frecat bine ouăle cu zaharul vanilinat. Apoi am pus laptele și făină. Eu nu mă chinui așa mult la clătite. Ies bune și cu niște cocoloașe. Pun la final untul topit și aia e. 

Pun cu un polonic în tigaia bine încinsă și întorc cu o spatulă. Clătitele trebuie sa fie rumenite, nu albe. 

Să știti că deși eu nu prea mănânc clătite sărate, puteți să nu folosiți zahar și le umpleți cu brânză sărată și cu ce chestii se mai mănâncă astea sărate. Dacă aveți vreo combinație super de clătită sărată aștept în comentarii.

p.s. eu sunt obsedată de vanilie și pun esență în compoziție.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *