Crumble-ul meu preferat este ăsta cu piersici și nectarine. Mai acum câteva luni era ăla de rubarbă, dar mă schimb repede.
Am făcut odată mai mult crumble și l-am congelat. E perfect pentru un desert rapid.
Am folosit 500g făină, 250g unt rece (tăiat în cuburi), 200g zahăr și niște esență de vanilie. Le-am amestecat cu mâinele și ăla e crumble-ul. Merg și niște fulgi de migdale dacă ai.
Piersicile și nectarinele le-am tăiat în bucăți mari și mici. Am avut piersici clasice și din alea turtite. Le-am pus intr-o tavă, am aruncat niște linguri de miere și puțină scorțișoară peste. Nebunia asta am bagat-o la cuptor vreo 20 de minute la 190 grade. Apoi am pus crumble peste și le-am mai bagat 20-30 min la cuptor. Gata și rețeta asta.
Pentru suflet: să nu uiți să pui niște sos de vanilie peste, sau înghețată lângă.