De gogoși a auzit toată lumea. Aproape la fel de mulți nu au încercat să facă cu mână lor. Înțeleg de ce. Faci aluat, lași să crească, faci forme, iar lași să crească. E un proces pe care eu vi-l scurtez cu rețeta asta.
Ingrediente:
180 g făină
2 lingurițe praf de copt
praf de sare
120 ml lapte bătut
50 g zahăr
40 g unt topit
ulei petru prăjit
coaja de la o lămâie
1 linguriță esență de vanilie
Am amestecat făina, praful de copt, praful de sare și zahărul.
Separat am amestecat laptele bătut cu untul topit, coaja de la lămâie și esența de vanilie.
Am pus compoziția lichidă peste cea uscată și am amestecat cu o furculiță, apoi cu mână până s-au omogenizat.

Am făcut bule mici din aluat ajutându-mă cu puțină apă. Le-am pârlit bine în uleiul bine încins, și pe-o parte și pe alta.. Dacă uleiul e prea încins se fac repede pe dinafară, iar pe înăuntru rămân nefăcute. Dar nici să stea pe mult îmbibate în ulei neîncins nu e ok. Știu, foarte helpful. 😐

Le-am scos pe șervețel de bucătărie să se scurgă uleiul și apoi le-am dat prin zahăr aromatizat cu puțină scorțișoară.


Merg halite și cu smântână și gem/nutella și nuci, etc.
Demențial.