OUĂ PRĂJITE ALTFEL

Dacă te-ai săturat de aceleași ouă prăjite pe care le mănanci mereu, aici iți scriu cum să faci tot ouă prajite, dar altfel.

Când stăteam eu la Londra aveam ca prietenă o zeiță grecoaică. Frumoasă foc, dar nu prea pricepută în ale bucătăriei. Avea totuși o rețetă pe care o făcea perfect de fiecare dată: “egg in a basket”. 

Lua o felie de pâine și îi făcea o gaură cu un pahar. Arunca felia în tigaia încinsă care avea numa’ câteva picături de ulei de măline adus din Grecia. Punea oul în gaură și prăfuia cu niște sare și piper. Punea capacul și aștepta. Cercul de pâine rămas nu rămânea nemâncat. Îl ungea cu niște ulei de măsline și sare și o frigea puțin. Ah, ce bun era. 

Eu am îmbogățit puțin rețeta și-am pus pe o altă felie, fără gaură, mozzarella și busuioc. Am pus-o în tigaie (cu mozzarella în sus). Când s-a făcut oul și s-a topit mozzarella, le-am împreunat. Atât. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *