PIZZA

Sunt foarte puține persoane cărora nu le place pizza. Așa că vă dăm și rețeta noastră. 

Ingrediente:

500g făină

200-300ml apă călduță

10g drojdie 

1 linguriță zahăr

2 lingurițe sare 

Drojdia o amestecăm cu zahărul și o punem în apă călduță. Turnăm maglavaisul într-o gaură făcută în mijlocul făinii. Aștept vreo zece minute după care adăugăm și apa TREPTAT. Depinde de făină dacă o să intre mai multă sau mai puțină apă. Coca să nu fie foarte tare, dar nici lipicioasă. O frământăm bine câteva minute (vreo 10). La odihnit ne băgăm și noi și coca. Pe cocă o punem într-un vas și o acoperim 30 de minute. 

O scotem din vas, o împărțim în două cu un cuțit. Le frământăm separat și le facem în două bile pe care le așezăm pe un start de mălai. Ne mai odihnim 30 de minute. 

Noi nu întindem coca cu făcălețul. O întindem cu cele mai măiestre unelte create: mâinile. Ne prostim cu o tehnică napoletană foarte mișto. Mai bine dați un click aici și vedeți acolo. 

Merge și cu făcălețul. Just sayin’…

Îmi place mult sa zic: pune ce vrei pe/în ea. Avem toți gusturi care mai de care. 

Pe pizzele nostre punem de multe ori: sos de roșii, multă mozzarella, busuioc și oregano. Înainte de asta să înțepați blatul cu o furculiță!

Cuptorul îl preîncingem la 250 de grade și o lăsam în cuptor aprox. 10 minute. 

Hai că mi s a făcut și poftă între timp. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *