PLĂCINTE LA TIGAIE CU BRÂNZĂ DE BURDUF

Hai să vă apucați repede de plăcintele astea cu burduf făcute la tigaie pentru că sunt delicioase și ușor de făcut. 

Ingrediente:

Aluat: 

400g făina 

50ml ulei 

200ml apă

niște prafuri de sare 

Umplutură:

300g brânză de burduf 

o legătura de ceapă

o ceapă mică albă 

o lingură de smântână

Amesteci și frămânți ingredntele pentru aluat împreuna până se omogenizează. Nu durează foarte mult. Apoi lași aluatul să se relaxeze acoperit timp de 15 minute. 

Pentru umplutură trebuie sa tai cepele mici și să le amesteci cu brânză și smântână. Gata și umplutura. 

Acum împarți aluatul în 10 bile. Te ajuți cu ulei pe mână cât să le întinzi cât de cât intr-un pătrat. Pui umplutura peste și tragi colțurile spre interior cât să formezi un pateu. Îl presezi puțin să fie mai subțire (vezi să nu îl spargi/rupi). 

Dacă ai o tigaie bună și aluatul deja e puțin uleios poți să arunci pateurile direct în tigaia încinsă pe foc mic-mediu. Dacă ai o tigaie mai lipicioasă pune PUȚIN ulei în ea. Să stea pe foc până se hauresc.

Cam asta a fost rețeta. Poftă bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *