PUI LA CUPTOR

Am făcut pui la cuptor. Mare nebunie, mare porceală. E ușor de făcut și merge pentru un prânz/cină cu mai mulți oameni sau poți sa îl faci și sa mănânci 2 zile din el. 

Ingrediente:

un pui întreg 

o căpățână de usturoi 

50g unt 

o legătură de pătrunjel 

1 linguriță sare 

1 linguriță boia dulce

1/2 linguriță piper măcinat

1/2 linguriță turmeric 

1 linguriță verzituri de provence 

1/2 linguriță fulgi de chilly

3 linguri ulei de măsline 

Cuptorul la 220. Deci, am spălat puiul și l-am uscat. I-am tăiat curulețul dacă îl mai avea. L-am umplut cu ceapa tăiată în 4 și cu căpățâna de ustoroi tăiată așa: 

Acum amestec uleiul de măsilne cu toate condimentele menționate mai sus. Pun untul la topit și peste pătrunjelul tăiat mic. Le las puțin pe foc. 

Acum urmează nebunia nebuniilor. Cu o scobitoare mă apuc să înțep puiul mai peste tot. Dau peste cu uleiul cu mirodenii și apoi torn și untul peste. Îl arunc in cuptor 1h și 5 minute. Mie așa mi s-a părut foarte bun. Dar dacă preferați să fie mai spre uscat, lăsați-l mai mult. 

Pentru ăștia ca mine și prietenul meu care nu mănâncă un pui dintr o lovitură: păstrați puiul și mâncați-l în alte forme. De exemplu: intr-un sendviș cu muștar sau o tortilla. Idk. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *