Ruladă cu gem

Am refuzat luni de zile să fac o ruladă dulce. Poate unde mă scărbesc alea sărate. Nu zic că gustul nu ar fi bun. Conceptul îmi dă cu fiori. Până la urmă am făcut rulada asta cu gem de rodie si zmeură și pot să zic că concepția mea despre rulade s-a schimbat total.

Ingrediente: 3 ouă

130 g zahăr 

120 g făină

1 lingurița praf de copt

zahăr extra

200 ml gem/marmeladă 

Am bătut bine de tot cu mixerul: ouăle cu zaharul. 

Făina și praful de copt le am amestecat și apoi le am aruncat în vasul cu ouăle și zahărul. Aici am folosit telul de mână fără să over do it. 

Am turnat totul pe o tavă cu hârtie de copt și am întins puțin cu o spatula ca sa fac un dreptunghi. 

5-6 minute la cuptorului preîncălzit la 225 grade (s au pună s a aurit).

Când am scos o din cuptor am presărat zaharul extra peste toată suprafața. Am pus o hârtie de copt peste și am întors o cu susul in jos.

Când s a răcit, am tras foaia de copt, am pus gemul și am rulat o. 

Important e să aibe mai multe straturi ca să iasă spirala lu’ Fibonacci frumos. După asta te iei când te intrebi de pe ce parte să o rulezi. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *