TARTĂ CU CAISE

E plin de caise pe social media așa că vă mai dau și eu o idee de tartă cu caise. Doar că nu orice caise. Caise în compot (găsiți rețeta de compot pe insta @foamean.gat.ro).

Ingrediente 

Aluat:

250g făină

un praf sare 

125g unt

un ou

4 linguri de apă rece 

Umplutură:

un ou

100g unt

70g zahăr pudră

70g făină de migdale (eu am făcut și cu făina normală și tot a ieșit bună, dar clar e o diferență) 

100g smântână

1 lingurița amidon 

caise din compot 

Aluatul e ușor. Amesteci toate ingredientele până ai o cocă omogenă. O lași la frigider în folie alimentara până faci umplutura. 

Nici cu umplutura nu e greu. Untul se amesteca bine cu zaharul. Apoi cu făina, amidonul, oul și smântâna. Crema să fie fină la final! 

Acum ungi tava cu niște unt și așezi aluatul. Noi l-am modelat cu mâinele direct. Fără sa îl mai luam la făcăleț. 

Torni crema peste și așezi jumătățile de caise. 

Arunci minunata în cuptorul preîncins la 180 de grade. Să stea vreo 30-40 de minute. Să fie puțin rumenită. 

Aștept să îmi spui cum e. Pup 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *